20170714

Čekání na čápa - nemístně vulgární fejeton úhoře Zdeňka Řehoře

Text: úhoř Zdeněk Řehoř (z Řeky). Motto Když pálíš voheň, trávu vypaluješ, tak hlavně neuhoř! 

Mnozí boží následovníci jsou patrně stupidní a nemám teda dojem, že blahoslavenost přichází na chudé rozumem, přichází jen na ty chudé duchem. Poznání přichází skrze Boha, děti na svět skrze rodidla.


Náboženský fundament a slepě poslušná rigidita jsou hříchy! A důkazy prokletí lidstva skrze hloupost.
Copak o to, i mezi osádkou potoků, řek a moří se najdou velekreténi (ano, i mezi těmi pojebanými inteligenty delfíny se najdou magoři, co si myslí, že dva samci mohou mít spolu mírnix týrnix malýho delfínka, že je to jejich právo) a často tuze toužím býti paúhořem elektrifikovaným a tupé tupce probíti, to hlupáctvo vůkol výbojem trochu pošimrat, aby se mu rozsvítilo.

Ale dobře, než jsem potkal tu svou, taky jsem o dělání malejch úhoříčků veděl houby a když pak na to přišlo, měl jsem já mezery ve vzdělání, ale ta moje předtím už nějaké ty hady měla a tak jsem se od ní leccos přiučil.

Mimochodem, i my úhoři věříme v Boha (světec sv. Řehoř byl původně svatej Úhoř, jen ti zatracení katolíci si vymohli, že se přejmenuje, že se nehodí, aby světec byla ryba). 
My úhoři Bohu vděčíme za svou existenci a jsme si toho dokonale vědomi, však taky každou neděli chodíme do úhořstela! 
Na počátku Stvořitel (u vás v Čechách se mu říká Hospodin) vymyslel dva typy hada, jeden se poved a druhej nepoved.
Jeden ten had byl totiž nohatej, prudce inteligentní a uměl mluvit, navíc byl pěkně drzej a začal se montovat do dokonalého konceptu Božího stvoření a jen tak mimochodem nakukal jisté Evě, že poznání je dobrá věc (jak vidno ani poznání nechrání člověka před stupiditou a na to také ti dva němečtí manželé doplatili) a společně s první ženou tu planetu dokonale dokurvili. 
Proto Evu rád nemám, Adama rád mám. Adam mi dal jméno, tak toho rád mám. 
Evu ne. Eva se tenkrát zachovala, no jak to říct kulantně, kdyby se to mělo nakreslit, byl by z toho vyšel kosočtverec a v tu ránu vám jistě je všem jasno, co si já myslím o Evě. 
No a ten druhej typ hada jsme my, ÚHOŘI, nádheráci moří a řek, nej nej nej ryby, nej nej mozky, nej nej nej hadi! 
Ale Eva alespoň veděla, jak se to dělá, aby byl Adam táta no.

Rozhřešení: 
Nakonec s tím čápem nebyli ti dva neznabozi německý tak daleko od pravdy. Pokud si to teda dobře pamatuju ze stáže v Indickým oceánu, kde jeden indickej hinduistickej úhoř předával svý zkušenosti, i když notně přiotrávenej jedovatými vodami řeky Gangy: když opakujete mantru čapí stále dokola, dojde vám, že koncept božího stvoření je dokonalost sama, je to zřejmé všem zdravě myslícím lidem i bez návodu.
Chybička se vloudí jenom tam, kde jsou potencionální rodiče nezplozeného potomka vulvy z ryby, i když abych neurážel naše řady, ryby vulvu tak nějak nemají...

www.morerybnikreka.cz

Úhoř Řehoř z Řeky řekl - Úhoři a socialismus

Úhoř Řehoř z Řeky řekl - Citát ze soboty